latinica  ћирилица
21/11/2019 |  15:31 ⇒ 17:35 | Аутор: РТРС

Крсна слава МУП-а обиљежена широм Српске

Поводом обиљежавања крсне славе МУП-а Републике Српске - Аранђеловдана, у Бањалуци је служен парастос, те положени вијенци и прислужене свијеће за 252 погинула припадника Полицијске управе Бањалука. Сјећање на погинуле и преминуле полицијаце и у Градишци и Фочи.

У Полицијској управи Градишка сјећање на 19 погинулих у Одбрамбено-отаџбинском рату и шет преминулих полицајаца.

- И на овај начин да их отргнемо од заборава и да обиљежимо то како доликује за њих с обзиром да су дали оно што је највриједније, а то је свој живот за ову слободу коју ми данас имамо - изјавио је замјеник начелника Полицијске управе Градишка Жељко Пузић.

Аранђеловдан је прилика и за дружење са пензионисаним полицајцима, међу којима су и жене.

- Сваки рат никоме није добродошао. Ми жене полицајци смо радиле полицијски посао, морале смо мислити о породици. Ја имам двоје дјеце. Првенствено сам била мајка, па полицајац - изјавила је пензионисана полицијска службеница Полицијске управе Градишка Невенка Станивук .

У Фочи су на споменик погинулим полицајцима положени вијенци, прислужене свијеће и благословљен славски колач. У једној од најмлађих Полицијских управа истичу да биљеже добре резултате.

- Имамо веома мали број саобраћајних незгода са тешким посљедицама, значи оне које изазивају опасност и смртно страдалих и тешко и лакше повријеђених. Из области криминалитета биљежимо смањење кривичних дјела и одсутности оних кривичних дјела које изазивају узнемиреност грађана. Значи немамо убистава, разбојништава, паљевина и сличних негативних појава - нагласио је начелник Одјељења полиције Полицијске управе Фоча Војислав Крунић.

И у Жандармерији много посла – на кадровском и техничком опремању.

- Тренутно се одређени број припадника полиције налази на усавршавању и обуци у Центру за полицијску обуку Бањалука. Ми смо увијек спремни и радимо и вјежбамо да бисмо увијек могли у одређеним сиутуацијама дјеловати и одрадити за шта смо и формирани - изјавио је командир Јединице жандармерије Полицијске управе Фоча Златко Радовић.

Широм Српске, прослави крсне славе МУП-а, претходило је добровољно давање крви и дани отворених врата, дружење полиције са основцима и средњошколцима.