latinica  ћирилица
21/11/2019 |  21:06 ⇒ 21:14 | Аутор: РТРС

Звезди припала драма у Каунасу (ФОТО/ВИДЕО)

Кошаркаши Црвене звезде савладали су као гости у изузетно драматичној завршници Жалгирис (59:61) у мечу 10. кола Евролиге.
Црвена звезда - Жалгирис (фото: twitter.com/kkcrvenazvezda) -
Црвена звезда - Жалгирис (фото: twitter.com/kkcrvenazvezda)

По четвртинама је било (21:16, 10:17, 15:14, 13:14).

Ово је трећи тријумф кошаркаша Звезде, исто колико има и тим из Литваније, али побједа свакако да има психолошки ефекат, јер "црвено-бијели" су били у великој кризи у посљедњих неколико мечева, које су као по правили губили у посљедњим нападима.

Утакмица у Каунасу је било изједначена, иако је Звезда нешто лошије ушла у меч, па је прва четвртина отишла на страну Жалгириса (21:16). Међутим у наставку, одлична одбрана шампиона Србије, који је Жалгирису допустио само 10 поена.

У наставку меча играло се готово кош за кош, до посљедних тренутака. Звезда је четири секунде прије краја повела (59:61), Жалгирис је имао напад за продужетке или побједу, али коша није било.

Херој "црвено-бијелих" био је Лорензо Браун који је на 15 секунди до краја постигао кључан кош за 60:58. Григонис је потом промашио једно бацање, баш као и Берон, а Лукавичус није успио да погоди за побједу.

Ово је први тријумф Звезде на гостовању у текућој сезони, који свакако даје одређену дозу самопоуздања пред наставак Евролиге, а има још и те како да се игра.