latinica  ћирилица
22/11/2019 |  07:53 | Аутор: Б92

Канада први пут у историји побиједила Аустралију

У првом четвртфиналу Дејвис купа Канада је са 2:1 побиједила Аустралију и сада чека бољег из дуела Србија – Русија.
Дејвис куп: Славље Канаде над Аустралијом (Фото:Daniel Kopatsch/Paul Zimme) -
Дејвис куп: Славље Канаде над Аустралијом (Фото:Daniel Kopatsch/Paul Zimme)

Канађани су силно кренули овај сусрет. Иако је Шаповалов био бидно уморан успели су да направе брејк већ у првом гему и да стекну лијепу предност.

У наредних неколико гемова није било изненађења. Ко је имао сервис присвојио је гем, али је канадски пар чувао своју предност од два гема.

Колико год се трудили Томпсон и Пирс, никако нису успијевали да приђу довољно близу Посипшилу и Шаповалову. При предности од 5:4, Канађани су имали сервис и успјели да одлично одсервирају и освоје први сет којим су пришли корак ближе великом успјеху.

Ипак, Аустралија је много жустрије почела други сет. Освојили су прва три гема веома брзо и дјеловало је да ће успјети лако да преокрену исход меча.

Тада су се Канађани пробудили и везали три гема за изједначење, да би Томпсон казнио сваку грешку и вратио предност Аустралији на 4:3, али је поново стигао експресан одговор.

Успјели су Посипшил и Шаповалов да искористе предност коју су "крваво зарадили" и са 6:4, 6:4 савладали Аустралију први пут у историји и то за пласман у полуфинале Дејвис купа.