latinica  ћирилица
22/11/2019 |  08:06 ⇒ 12:29 | Аутор: СРНА

Бањалука: Од данас мини-скијашка скакаоница

На Тргу Крајине у Бањалуци ће, у сусрет зимској туристичкој сезони, данас бити постављена мобилна скијашка мини-скакаоница "Мини Планица".

Из бањалучке Туристичке организације истичу да ће за викенд сви заинтересовани Бањалучани имати прилику да се упознају о једном од највећих спортских догађаја који се током године организује региону, а то су скијашки скокови на Планици.

Мини-скакаоница стиже из Словеније, а доступна ће бити од данас до недјеље, 24. новембра, и то од 10.00 до 19.00 часова.

Постављање мини-скакаонице организовано је у сарадњи са Олимпијским центром "Јахорина" и уз подршку града Бањалука и Министарства трговине и туризма Републике Српске.

Из Туристичке организације града истичу да ће на овај начин Бањалука добити атрактиван садржај, али и прилику да се на квалитетан начин промовише пред туристичким радницима из Словеније.

- Познато је да гости из Словеније у великом броју посјећују наш град, а пројектом `Мини Планица` додатно учвршћујемо сарадњу, истовремено промовишући велики спортски догађај у нашем граду - наводе из Туристичке организације града Бањалука.

На Тргу Крајине планирано је и постављање промотивних штандова с циљем промоције бањалучке Туристичке организације, Олимпијског центра Јахорина и словеначког Ски-центра Планица.

- Планиран је и факултативни обилазак мини-скакаонице да би се дјеца од трећег до седмог разреда основних школа упознала о скијању и скијашким скоковима и богатој туристичкој понуди оба туристичка мјеста - истичу у Туристичкој организацији града Бањалука.

Из Туристичке организације подсјећају да је са Олимпијским центром Јахорина потписан Споразум о сарадњи који подразумијева и узајамну промоцију туристичких производа, заједничко креирање туристичких садржаја који ће бити пласирани на европској и свјетској туристичкој мапи.