latinica  ћирилица
22/11/2019 |  08:19 | Аутор: РТС

Милвоки сигуран код куће, Њу Орлеанс славио на гостовању

Кошаркаши Милвокија су сигурном игром надиграли Портланд са 137:129 на свом терену, а Њу Орлеанс је на гостовању био бољи од Финикса са 124:121 протекле ноћи у НБА лиги.
НБА - Фото: Getty Images
НБАФото: Getty Images

У дуелу Милвокија и Портланда већ од самог старта утакмице није било неизвесности јер су домаћини одмах преузели иницијативу и повели потом само увећавајући разлику.

Убрзо су стигли и до двоцифрене предности а гости су само у пар наврата успијевали да је смање на неколико кошева разлике и то је било све.

Тиму Милвокија су по ефикасности предводили Ерик Бледшо са 30 и Јанис Адетокумбо са 24 постигнута поена. 

Најефикаснији играч утакмице са 37 погодака био је Си Џеј Меккалум из пораженог тима коме је то била слаба утјеха.

У другој утакмици вечери између Финикса и Њу Орлеанса ситуација је била знатно другачија а меч је обиловао преокретима и неизвјесношћу до самог финиша који су добили гости са 124:121.

Прво су гости повели на самом старту да би домаћа елипа начинила преокрет и са вођством отишла на полувреме. 

У другом дијелу утакмице Њу Орлеанс наставља притисак да би поново преузео вођство али још пар пута долази до резултатских обрта све до финиша треће четвртине када успијевају да начине предност коју одржавају до коначне побједе.

Чак четворица играча су имала двоцифрен шутерски учинак што илуструје стил игре гостујуће екипе. Инграм је убацио 28, Редик 26, Холидеј 23, а Мур 19 поена. 

Резултати утакмица:

Милвоки - Портланд 137:129

Финикс - Њу Орлеанс 121:124