latinica  ћирилица
22/11/2019 |  08:21 ⇒ 08:55 | Аутор: РТРС

Србија против Русије за полуфинале Дејвис купа

Тениска репрезентација Србије играће данас против Русије, у борби за пласман у полуфинале Дејвис купа у Мадриду, од 11 часова.
Дејвис куп- селекција Србије - Фото: Screenshot
Дејвис куп- селекција СрбијеФото: Screenshot

Први ће на терен изаћи Филип Крајиновић и Андреј Рубљов, а затим ће играти Новак Ђоковић и Карен Хачанов.

У мечу дублова, Србију ће представљати Јанко Типсаревић и Виктор Троицки, против Донскоја и Рубљева.

Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, каже да Србију очекује тежак посао против Русије у четвртфиналу Дејвис купа.

Србија је у групној фази остварила обје побједе – против Јапана и Француске – и у меч са "зборнајом командом" улази као фаворит.

Српски тенисери у одлучујућем мечу савладали су "триколоре" са 2-1, а Новак истиче да је задовољан што су он и Филип (Крајиновић) завршили посао у синглу.

- Изузетно успјешан дан, сјајна увертира Филипа (Крајиновића) пред мој меч. Одиграо је фантастично, веома чврсто и одлучно. Добро се осећамо на терену и јако ми је драго што смо прошли групну фазу као побједници и да завршимо резултатски исход меча послије синглова - рекао је Ђоковић.

Србија је изгубила у дублу од Француске у мечу који није имао резултатски значај.

- Имамо различите комбинације за дубл, надамо се да уопште неће бити потребе да га играмо до краја. Само да наставимо Филип и ја, имамо тешке противнике у четвртфиналу. Нема одмора, сваким даном се игра.

- Рубљов и Хачанов играју и сингл и дубл, изузетно су квалитетни. Играју добро у овим условима, намучили су Шпанију, једна су од најквалитетнијих репрезентација, а надамо се најбољем - закључио је Новак.