latinica  ћирилица
22/11/2019 |  09:09 ⇒ 13:48 | Аутор: СРНА

"Теслин" камионет изгледа као да је изашао из СФ филмова (ВИДЕО)

Компанија "Тесла" представила је камионет са електричним погоном "сајбертрак", али се током промоције догодила непријатност, када су на возилу разбијени прозори приликом демонстрације њихове чврстоће.
Илон Маск на промоцији камионета са електричним погоном - Фото: Тwitter
Илон Маск на промоцији камионета са електричним погономФото: Тwitter

Власник компаније Илон Маск опсовао је на бини, а потом се нашалио и рекао да "има простора за побољшање".

- Није се пробила унутра, то је плус - рекао је Маск након што је током демонстрације на прозоре бачена метална кугла.

Возило је представљено у мјесту Хоуторн, у Калифорнији, а пажњу је привукао његов изглед са оштрим угловима каросерије и сјај нерђајућег челика.

Сегмент камионета представља велику прилику за "Теслу", док компанија ради на унапређењу батеријске технологије. То ће омогућити да превоз више терета на веће удаљености постане практичан.

Према подацима компаније "Едмундс", камионети су имали удио од 14,4 одсто у укупној продаји нових возила до октобра ове године, док је 2015. године тај проценат износио 12,6 одсто. Ова возила имају просјечну цијену од 50.000 долара, пренио је Би-Би-Си.

"Теслин" камионет продаваће се по цијени од 39.900 долара, а има домет од 402 километра. Наскупља варијанта коштаће 69.900 долара и са напуњеном батеријом ће моћи да пређе 800 километара.

Маск је рекао да претпродаја почиње одмах, а да производња креће крајем 2021. године. Раније се дешавало да рокови које Маск најави за нове аутомобилске моделе буду пробијени.