latinica  ћирилица
22/11/2019 |  10:53 ⇒ 15:35 | Аутор: СРНА

У уторак Комисија за припрему избора Савјета министара

Предсједавајући Комисије за припрему избора Савјета министара Сташа Кошарац заказао је за уторак, 26. новембра, сједницу Комисије, чијим је дневним редом предвиђено разматрање подобности и давање препоруке за потврђивање именовања Зорана Тегелтије за обављање дужности предсједавајућег Савјета министара, саопштено је из парламента.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

Комисија за припрему избора Савјета министара разматра информације које су, у складу са Законом о Савјету министара, дужни да доставе кандидати именовани на дужност предсједавајућег и чланова Савјета министара.

Ова комисија, по потреби, поставља питања именованим кандидатима у вези с достављеним информацијама и у погледу њихове подобности за обављање дужности на које су именовани.

На основу достављених информација и, када је потребно, након обављених разговора с кандидатима, Комисија одлучује о томе да ли препоручује Представничком дому потврду избора кандидата.

Препорука Комисије за припрему избора Савјета министара није обавезујућа за Дом.

Предсједништво БиХ на ванредној сједници одржаној 19. новембра именовало је Зорана Тегелтију за предсједавајућег Савјета министара.