latinica  ћирилица
22/11/2019 |  11:17 ⇒ 13:16 | Аутор: СРНА

Марковић: Досљедни ставу о војној неутралности

Члан Главног одбора СНСД-а Милица Марковић изјавила је Срни да је "хистерија међу опозиционим политичарима и медијима који им служе за пласирање најгнуснијих неистина о Републици Српској, попримила незамисливе размјере, чиме показују сав свој очај због губитка власти на нивоу БиХ".

- Иако су у протеклих пет година, мимо изборне воље грађана у Републици Српској, чинили власт на нивоу БиХ, Мирко Шаровић, Драган Мектић и остали намјеравали су и овај мандат да изиграју вољу бирача у Српској, али их је у тој намјери прекинуо договор који су постигли чланови Предсједништва БиХ - рекла је Марковићева.

Она је нагласила да су "разни Шаровићи и Мектићи поново били спремни на све облике издаје само да сачувају своје фотеље, због чега их је вијест о именовању предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтије и формирање власти на нивоу БиХ без њиховог учешћа затекла и веома погодила".

- Погођени овим договором, потпуно су изгубили контролу и настављају да дезинформишу јавност о наводном чланству БиХ у НАТО. Упркос потврди и из НАТО савеза да Акциони план за чланство не прејудицира било какву одлуку о чланству у Алијанси, као и тврдњи америчког амбасадора у БиХ да Програм реформи није Годишњи национални програм, опозициони политичари свјесни да им је дошао крај разним неистинама и подвалама покушавају да обману јавност у Српској - истакла је Марковићева.

Она је поручила да СНСД остаје досљедан ставу о војној неутралности и партнерству са НАТО савезом, а не чланству, те да ће Република Српска у том погледу као и до сада да прати Србију.

- Милорад Додик и СНСД никада неће изневјерити свој народ и они то добро знају. Посљедњи човјек који би донио одлуку супротну интересима Републике Српске и њених грађана јесте Милорад Додик - нагласила је Марковићева.