latinica  ћирилица
22/11/2019 |  11:20 ⇒ 12:30 | Аутор: СРНА

Клокић-Мирјанић: Кроз споразум дефинисати студентску праксу

Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић и декан Правног факултета универзитета у Бањалуци Жељко Мирјанић договорили су се данас у Бањалуци да потпишу споразум о сарадњи који ће дефинистати студентску праксу у овом Министарству за студенте основних студија.
Бања Лука: Златан Клокић и Жељко Мирјанић - Фото: СРНА
Бања Лука: Златан Клокић и Жељко МирјанићФото: СРНА

Договорено је да тим споразумом буде обухваћена и размјена научних материјала и истраживања, те заједничко организовање и учешће на научно-стручним конференцијама, саопштено је из Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу Српске.

Клокић и Мирјанић разговарали су и о могућим пројектима и активностима за сарадњу између Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу и Правног факултета, посебно у вези са усклађивањем правне тековине ЕУ са домаћим законодавством.

Током састанка Клокић је навео да Министарство и Влада Српске подстичу сарадњу између институција Српске и универзитета, с обзиром да академска заједница може допринијети изради и креирању политика и прописа, а Министарство је већ остварило сличну сарадњу са Факултетом политичких наука и Филолошким факултетом Универзитета у Бањалуци.

Једна од тема била је и подршка Министарства предстојећој регионалној конференцији на тему усклађивања законодавстава Републике Српске и БиХ са правном тековином ЕУ у области заштите потрошача, јавних набавки и права привредних друштава, што покривају поглавља 5, 6 и 28.