latinica  ћирилица
22/11/2019 |  12:28 ⇒ 12:30 | Аутор: СРНА

Ћулум са делегацијом Полиције Сјеверне Mакедоније о илегалним миграцијама

Директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум и делегација Полиције Сјеверне Македоније разговарали су данас у Бањалуци о стању безбједности и илегалним миграцијама са којима се суочава регион.
Састанак у Бањалуци - Фото: РТРС
Састанак у БањалуциФото: РТРС

Делегацију Полиције Сјеверне Македоније предводио је директор Бироа за јавну безбједност те земље Саша Тасевски, а теме разговора биле су и могући видови и облици сарадње путем заједничких састанака и сарадње криминалистичких полиција, специјалних јединица и униформисаних полиција, као и могућност организовања заједничких обука.

Састанку су присуствовали начелник Одјела униформисане полиције у Сјеверној Македонији Саша Митевски и начелник Управе полиције Републике Српске Далибор Иванић, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Српске.

Делегација Полиције Сјеверне Македоније је током посјете МУП-у Републике Српске, која је уприличена поводом крсне славе МУП-а Српске - Светог архангела Михаила, посјетила Центар за обуку МУП-а Републике Српске у Залужанима, гдје су им представљени нови капацитети Министарства и савремени услови рада и обуке припадника полиције, додаје се у саопштењу.