latinica  ћирилица
22/11/2019 |  14:07 | Аутор: СРНА

Српски бизнисмен дао најбољу понуду за "Краш", али то није довољно?

На раднике "Краша" врши се притисак да не продају дионице српском бизнисмену Небојши Шарановићу, мада је он дао далеко најбољу понуду и подигао цијену "Крашових" дионица са 400 /око 54 евра/ на више од хиљаду куна, наводи хрватски портал Индекс.
КРАШ (фото:pogled.ba) -
КРАШ (фото:pogled.ba)

Браћа Пивац и Марица Видаковић, који имају велики удио у "Крашу", настоје да спријече Шарановића да постане већински власник.

Према информацијама које цуре из "Краша", на раднике се врши велики притисак да не продају дионице Шарановићу, већ по нижој цијени Месној индустрији "Браћа Пивац".

Како наводи портал, прикупљане су писане изјаве радника да су своје дионице спремни продати Пивцима по цијени од 860 куна иако је цијена на берзи знатно већа.

На једном од листића, који је процурио из "Краша" /а на којем би се радници требали изјаснити пристају ли на понуду Месне индустрије "Браћа Пивац"/, наведено је да се купац обавезује да задржи исте услове рада, као и да ће задржити све постојеће производне погоне те да у сљедећих десет година неће продати дионице.

Небојша Шарановић је недавно прешао праг од 25 одсто дионица. Према садашњем стању, има их 25,74 одсто, али преласком прага од 25 осто није био у обавези да објави понуде за преузимање.

Медији у Србији подсјећају да је хрватски капитал одавно ушао у Србију без икаквих проблема и напомињу да ово није први случај да се у Хрватској покушава спријечити већи продор српског капитала у тамошњу економију.