latinica  ћирилица
22/11/2019 |  17:25 | Аутор: ТАНЈУГ

Ракочевић: Долазак Кокошкова позитиван ефекат за Србију

Потпредсједник Кошаркашког савеза Србије Игор Ракочевић рекао је да ће долазак Игора Кокошкова на клупу Србије имати позитиван утицај на екипу и најавио исте амбиције - напад на медаље на свим такмичењима.
Игор Кокошков (Фото: AP Photo/Lefteris Pitarakis) -
Игор Кокошков (Фото: AP Photo/Lefteris Pitarakis)

Ракочевић је нагласио да је први човјек КСС Предраг Даниловић ургирао код Влада Дивца и Сакраменто кингса, гдје је Кокошков помоћни тренер, за дозволу да уједно буде и селектор.

- Даниловић се побринуо да се све спроведе, јако је добар пријатељ са Дивцем и људима из Сакрамента. То је утицало да се дође до позитивног исхода. Наравно, велика је ствар што је Сакраменто прихватио, с обзиром да постоје квалификациони турнири и прозори за Европско првенство. Све је испало како треба и једва чекамо - рекао је Ракочевић. 

Долазак Кокошкова, шампиона Европе са Словенијом, побједом у финалу баш над Србијом у Истанбулу 2017, пун је погодак, сматра прослављени српски кошаркаш.

- Изузетно смо задовољни што се та идеја спровела у реалност. Игор има фантастично искуство, посебно модерне кошарке и америчког типа игре. Правио је и сјајне успехе, био првак Европе са Словенцима и увјерени смо да ће имати јако позиван ефекат на нашу екипу.

Ракочевић додаје и да је већ сада познато да ће Србија бити главни фаворит за одлазак на Олимпијске игре у Токију због предности домаћег терена, оличеног у добијању квалификационог турнира у обје конкуренције.

- Још увијек не знамо противнике, али на домаћем терену смо фаворити. Јако је битно што смо добили домаћинство за мушкарце и жене. Узбуђени смо и једва чекамо, вјерујем да ће бити пуна хала - поручио је Ракочевић и захвалио се држави која је "све подржала и финансирала".

Послије освајања петог мјеста на Мундобаскету у Кини, Србија и даље претендује на одличја.

- Сигурно су високе амбиције, оне су увијек исте. То је освајање медаља - закључио је Ракочевић.

Турнир за жене на програму је од 6. до 9. фебруара, а за мушкарце од 23. до 28. јуна 2020. у београдској "Штарк арени".