latinica  ћирилица
22/11/2019 |  19:06 ⇒ 19:19 | Аутор: Агенције

Демантована вијест о смрти Милтона Паласија

Медији у САД су данас објавили вијест да је Милт Паласио, бивши кошаркаш Партизана, погинуо, али се та информација испоставила као нетачна.
Милтон Паласио (фото: N. Skenderija) -
Милтон Паласио (фото: N. Skenderija)

Медији су пренијели да је Паласио подлегао повредама јутро након што је задобио ударац од стране возача аутомобила "Хонда Цивиц".

Канадски конзулат је наводно потврдио идентитет преминулог 41-годишњака који првобитно није био познат, али су нешто касније стигли деманти.

Меган Волш, координатор односа с јавношћу за Бруклин Нетсе, изјавила је да је вијест о смрти Паласија нетачна.

- Извјештаји су нетачни. Причали смо са Милтом и са њим је све у реду - рекла је Волш. 

Паласио је за Партизан наступао у сезони 2007/08, када је започео каријеру у Европи послије седам година проведених у НБА лиги.

Са "црно-белима" је 2008. освојио триплу круну и у другом дијелу сезоне био један од бољих играча, освојивши и награду МВП мјесеца марта у Евролиги.

Из Београда се преселио у Химки гдје се није најбоље снашао, а у Партизан се вратио 2009. године. Тада је недуго послије потписивања уговора добио отказ јер се није појавио пред екипом на вријеме.

Тренерску каријеру започео је 2013. године радећи као директор за развој играча на Универзитету Ајдахо, а тренутно је помоћни тренер Лонг Ајланд Нетса, екипе која игра у Развојној лиги.