latinica  ћирилица
23/11/2019 |  08:03 ⇒ 19:52 | Аутор: СРНА

Опрезно због радова на путевима

У Републици Српској и ФБиХ јутрос се вози по сувим коловозима, док у Херцеговини и на југозападу пада киша, а опрез се савјетује због радова на путевима, учесталих одрона и магле, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Радови на путу - Фото: РТРС
Радови на путуФото: РТРС

Радови су актуелни на магистралним путним правцима Бијељина-Шепак у мјесту Патковача, Модрича-Вукосавље /Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-Каруше /граница Српске и ФБиХ/, Јоховац-Руданка, Каракај 2-Дрињача, Дрињача-Милићи-Власеница, Котор Варош-Ободник, у Приједроду због изградње кружног тока, те Крупац-Богатићи на подручју општина Источна Илиџа и Трново.

У Трну је и даље на снази забрана саобраћаја за теретна возила преко надвожњака код НИС петрол пумпе.

Због активираних клизишта успорено се саобраћа на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака, Лопаре /Мачковац/-Челић и Шековићи-Цапарде, затим на локалном путу Горња и Доња Пискавица у мјесту Стрике, те на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град.

У Федерацији БиХ данас и сутра од 9.00 до 16.00 часова због радова ће долазити до повремених обустава саобраћаја преко превоја Ланиште на магистралном путу Кључ-Босански Петровац. Теретним возилима и аутобусима препоручује се да користе алтернативне правце, а путничка и лака теретна возила могу да користе алтернативни пут у склопу градилишта.

Получасовне обуставе саобраћаја уз петнаестоминутно пропуштање возила актуелне су до 16.00 часова на магистралном путу Јајце-Црна Ријека код мјеста Здаљевац, гдје се изводе санациони радови. Послије 16.00 часова на овој локацији саобраћа се наизмјенично, једном траком.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, од 5.00 до 21.00 час саобраћај се одвија двосмјерно, од 21.00 до пола часа послије поноћи наизмјенично, а обустава је на снази од пола часа послије поноћи до 5.00 часова наредног јутра. За вријеме обуставе возила до седам и по тона укупне масе могу користити обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад седам и по тона алтернативне правце Добој-Шићки Брод-Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Радови су актуелни и на ауто-путу Сарајево сјевер-Лепеница, као и на магистралним путевима Сребреник-Орашје у тунелу Орманица, Дољани-Метковић и Сарајево-Трново у мјесту Крупац.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања. Из безбједносних разлога и даље је обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе преко граничног прелаза Брчко-Гуња.