X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
23/11/2019 |  17:40 ⇒ 19:40 | Извор: СРНА

Вучић потврдио: На Сретење усвајање декларације о војној неутралности

Предсједник Србије Александар Вучић потврдио је да би на Сретење, 15. фебруара, у Скупштини Србије требало да буде усвојена декларација о политичкој независности и војној неутралности земље.
Александар Вучић (Фото: predsednik.rs) -
Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

Вучић је рекао новинарима на Палићу да би то била једна врста потврде унутрашње и спољне политике Србије, за коју мисли да је дала резултате и изазвала поштовање цијелог свијета.

Он сматра да Србија то треба да уради, не због себе, већ због будућих генерација".

- Важно је да кад потврдите један курс, онда вас и други посматрају на тај начин. Мени је недавно белгијска премијерка рекла: "Ви у Србији, и ви Александре, познати сте по томе да имате самосталну и независну политику". Знате ли каква је то част и каква је то ријеткост чути у данашњим европским оквирима - каже Вучић.

Он је додао да је на то поносан.

Предсједник Србије каже да је и то један од разлога што мађарски пријатељи цијене Србију - јер има аутохтону, аутономну, самосталну и независну политику, што иде за својим интересима, поштујући све друге, а не мора увијек да буде "пришипетља" свему што неко други донесе као одлуку.

- Сами бирамо када ћемо за нешто да гласамо, а кад нећемо. То је веома важно и доприноси даљем и већем угледу Србије - закључио је Вучић.

Повезане вијести:

Београд на Сретење доноси декларацију о војној неутралности