latinica  ћирилица
23/11/2019 |  18:02 ⇒ 18:03 | Аутор: Б92

Звезда рутински славила у Нишу

Фудбалери Црвене звезде побиједили су нишки Раднички на "Чаиру" са 2:0 (1:0), у 16. колу Линглонг Суперлиге Србије.

Актуелни шампион Србије и лидер на табели направио је добар увод за меч са минхенским Бајерном у Лиги шампиона, а стријелци су били Ел Фарду Бен у 40. и Алекса Вукановић у 77. минуту.

Са друге стране, домаћи су забиљежили трећи узастопни пораз без постигнутог гола у домаћем првенству и тренутно заузимају седму позицију.

Изабраници Владана Милојевића били су бољи ривал у првом полувремену. Иако није било претјерано много посла за голмане обје екипе, црвено-бијели из Београда су након првих 45 минута имали више лопту у ногама, али и већи број удараца ка голу Петровића (7-1).

Гости су углавном покушавали ударцима са дистанце, међутим, шутеви Вулића, Родића и два пута Бена завршавали су преко или поред гола домаћих.

Раднички је до своје једине прилике дошао након полуконтре. Лопта је у 32. минуту дошла до Николе Чумића, који је "заломио" Гобељића, шутирао искоса у даљи угао Борјановог гола, али је канадски чувар мреже сигурно реаговао и одбранио тај ударац.

Услиједио је нешто мирнији период игре, да би се у 40. минуту Немања Милуновић нашао за њега нескавидашњој позицији, на десном крилу.

Он је слабијом лијевом ногом центрирао, Милан Родић лијепо скочио и главом лопту прослиједио на другу стативу, гдје Ел Фарду Бену није било тешко да својој екипи донесе вођство од 1:0 и са тим резултатом се отишло на велики одмор.

Други дио игре Раднички је отворио и за неколико минута направио више прилика него за читавих првих 45 минута.

Најагилнији је био Никола Чумић, а Борјану су запријетили још и Иван Остојић и Нермин Хаскић.

Гости су за прву прилику у другом полувремену чекали до 68. минута, када је Томане из јако тешке позиције, из окрета, шутирао право у голмана Петровића.

Важан детаљ догодио се у 70. минуту, када је Иван Остојић са двије руке непрописно зауставио Ел Фарду Бена и тако зарадио други жути, односно црвени картон.

У 77. минуту утакмица је ријешена, када је Алекса Вукановић искористио ситуацију "један на један", дуплирао предност својој екипи и испоставиће се поставио коначан резултат утакмице – 2:0

У наредном колу Раднички гостује Јавору, док Црвена звезда дочекује Вождовац.