latinica  ћирилица
24/11/2019 |  09:52 | Аутор: СРНА

Афера "Муниција": Павловић на слободи

Мишел Павловић, који је осумњичен за шверц оружјем у афери "Муниција" у војној ваздухопловној бази у Земунику, пуштен је да се брани са слободе, након што је истражни судија у Задру одбио приједлог да му буде одређен истражни затвор.
Задар (Фото:i.pinimg.com) -
Задар (Фото:i.pinimg.com)

Павловићев адвокат Борис Радман рекао је да његовом брањенику нису одређене ни мјере опреза, јавили су хрватски медији.

Павловић је први пут приведен 8. новембра због сумње да је иницирао и подстицао шверц оружја, али је након испитивања код истражног судије пуштен да се брани са слободе.

Поновно је приведен у петак, а јуче је предат притворском надзорнику Полицијске управе у Задру.

Павловић се доводи у везу са шверцом оружја у који су, уз њега, била укључена и тројица пилота, те два цивила старости 42 и 56 година, а полиција је поднијела пријаве против све шесторице.

Према новој кривичној пријави, која се води одвојено од прве од 8. новембра, Павловићу је на терет стављено да је продао већу количину војног оружја Младену Бенцуну, једном од цивилних учесника афере "Муниција", преносе медији у Хрватској.

Криминалистичка истрага о кријумчарењу оружја у војној ваздухопловној бази Земуник је завршена, случај је прослијеђен Државном тужилаштву, а пријављено је укупно шесторо људи, међу којима тројица пилота.

Према досадашњим незваничним информацијама, пријављени су војни пилоти Иван Кризман и Зденко Кошутић, цивили Мишел Павловић, власник Ауто салона БМВ из Бибиња, Ивица Влакић, бивши замјеник градоначелника Задра из странке МОДЕС, Младен Бенцун, Борис Ерцеговић, власник и директор сплитске фабрике Асерво, која се бави трговином оружјем, муницијом, војном и полицијском опремом, те једно лице из Загреба.