latinica  ћирилица
24/11/2019 |  13:04 | Аутор: РТС

Шпанија у финалу Дејвис купа

Тенисери Шпаније пласирали су се у финале Дејвис купа, пошто су са 2:1 савладали Велику Британију. Едмунд донио први бод Британцима, али је Рафа Надал, прво у синглу, а онда и у дублу са Фелисијаном Лопесом, донио својој селекцији пласман у финале. Противник Шпанцима у борби за трофеј у Дејвис купу биће селекција Канаде.
Дејвис куп -
Дејвис куп

Шпански дубл Рафаел Надал и Фелисијано Лопес савладао је са 2:0 (7:6, 7:6) у сетовима британску комбинацију Џејми Мари и Нил Скупски и одвео "фурију" у финале Дејвис купа, укупним резултатом 2-1 у побједама.

Надал је тако забиљежио 31. узастопни тријумф за селекцију Шпаније, у обје конкуренције, па ће се домаћин турнира у недјељу борити за трофеј против репрезентације Канаде.

Кајл Едмунд донио је предност Британцима побједом над Фелисијаном Лопесом са 6:3, 7:6 (7-3).

Едмунд је већ на старту меча направио брејк и стечену предност сачувао до краја сета, да би у другом спасао двије сет лопте и изборио тај-брејк, у којем је био и више него убједљив.

То је значило да Надал мора да побједи како би сачувао шансу домаћина и очекивано је то урадио против Данијела Еванса.

Рафа је славио у два сета (6:4, 6:0) и забиљежио 30. узастопни тријумф у Дејвис купу у обје конкуренције.

Канађани су елиминисали Русију са 2-1 у побједама, а одлучујући поен донијели су Денис Шаповалов и Васек Поспишил у дублу, тријумфом над Андрејом Рубљовом и Хареном Хачановом.

Иначе, током дана је стигла вијест да су селекције Србије и Француске добиле специјалне позивнице за завршни турнир 2020. године, који ће такође бити игран у Мадриду.

Наградни фонд турнира у престоници Шпаније је 20.000.000 долара, а финални дуел на програму је у недјељу.