latinica  ћирилица
24/11/2019 |  13:34 ⇒ 19:33 | Аутор: РТРС

БиХ не иде у НАТО, План реформи не предвиђа чланство (ФОТО/ВИДЕО)

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је, након проширене сједнице Извршног комитета ове странке, да је Комитет прихватио Информацију о Плану реформи БиХ коју је он доставио.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је рекао да Извршни комитет сматра важним то што овај документ не прејудицира чланство БиХ у НАТО.

- Важно је то што се њиме не каже да БиХ иде у НАТО, јер он не прејудицира чланство у овом савезу и све евентуалне одлуке о томе мораће бити донесене - рекао је он.

Додик је истакао да је Комитет поздравио одлуку о именовању Зорана Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара, чиме је одблокирано формирање власти на нивоу БиХ.

Лидер СНСД-а је рекао да би већ 4. или 5. децембра требало да буде одржана сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ на којој би требало да буде потврђена кандидатура предсједавајућем Савјета министара Зорану Тегелтији.

Он је навео да би до Нове године требало да буде формиран нови Савјет министара.

Додик је рекао да је на данашњој сједници разговарано и о повећању плата у Српској, као и о повећању пензија, те четири мјере које је СНСД раније усвојио.

Он је истакао да су подржане политике Владе у вези са повећањем плата, те да је разговарано и о путној инфраструктури, при чему је истакнуто да је потребна додатна контрола квалитета. Навео је да ће се до Нове године приступити плану инвестиција које ће бити вриједне милијарду КМ.

У Бањалуци је данас одржана проширена сједница Извршног комитета Савеза независних социјалдемократа.

Фото: РТРС

Сједници су присуствовали лидер СНСД-а Милорад Додик, потпредсједници СНСД-а Жељка Цвијановић, Никола Шпирић, Радован Вишковић, Игор Радојичић и Небојша Радмановић, предсједник Политичког савјета Славко Митровић, предсједник Савјета за друштвено-економско питања Зоран Тегелтија, шефови клубова посланика СНСД у Народној скупштини Српске и Представничком дому парламента БиХ Игор Жунић и Сташа Кошарац, генерални секретар СНСД-а Лука Петровић и портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

Фото: РТРС

Сједници су присуствовали и посланици и делегати СНСД-а, ДНС-а и Уједињене Српске у Представничком и Дому народа парламента БиХ Сњежана Бурсаћ Новаковић, Обрен Петровић, Душанка Мајкић, Ненад Нешић и Ненад Стевандић.