latinica  ћирилица
24/11/2019 |  14:00 ⇒ 20:30 | Аутор: СРНА

У понедјељак облачно и свјежије

Облачно и свјежије вријеме сутра се очекује у свим крајевима Републике Српске и Федерације БиХ осим на југу, гдје ће бити више сунчаних периода.

Ујутро ће бити умјерено до претежно облачно са слабим мразом по висоравнима и маглом или ниском облачношћу уз ријеке и по котлинама. Мјестимично се на сјеверу ниска облачност и магла могу задржати већи дио дана, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У осталим крајевима биће претежно облачно, суво и свјежије него претходних дана, осим на југу Херцеговине гдје ће уз више сунчаних сати бити и топлије.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, сјеверних смјерова, а на југу Херцеговине слаб до умјерен југо, крајем дана скренуће на сјевер.

Јутарња температура ваздуха од два до осам, на планинама око минус два, а највиша дневна од седам до 13, на југу Херцеговине око 17 степени Целзијусових.

Почетак наредне седмице очекује се да буде доста свјежији и са више облака, а од сриједе метеоролози најављују кишу.

У уторак, 26. новембра, биће промјењиво облачно и суво вријеме са више сунчаних интервала на југу Херцеговине, гдје ће бити и топлије. Ујутро ће температура ваздуха у вишим предјелима падати испод нуле, а највиша дневна температура између девет и 15 степени, на југу Херцеговине око 18.

Облачно и магловито јутро прогнозирано је за сриједу, 27. новембар, а током дана промјењиво облачно вријеме са сунчаним периодима и топлије него претходних дана.

Крајем дана ће са запада и југозапада доћи до наоблачења, које ће у вечерњим часовима условити слабу кишу, углавном на југу и западу, а током ноћи на четвртак прошириће се на све предјеле. Највиша дневна температура ваздуха од 12 до 18, на планинама око девет степени.

Кишовито пријеподне биће у четвртак, 28. новембра, а нове падавине се очекују у вечерњим часовима у већини Српске. У Херцеговини ће цијели дана повремено падати киша, а биће и пљускова праћених грмљавином. Локално се очекују и обилније падавине, нарочито у другом дијелу дана. Највиша дневна температура ваздуха од 12 до 18, на планинама око девет степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава претежно облачно вријеме.

Бјелашница је данас била најхладнија са једним степеном колико је измјерено у 13.00 часова.