latinica  ћирилица
26/11/2019 |  11:57 | Аутор: РТРС

Додик упутио саучешће албанском предсједнику

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа предсједнику Албаније Иљиру Мети поводом земљотреса који је погодио ту земљу.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Са великим жаљењем и тугом примили смо вијест о разорном земљотресу који је погодио Вашу земљу, а посебно због жртава ове природне катастрофе. Молим Вас да породицама настрадалих пренесете изразе искреног саучешћа и солидарности због бола који их је задесио - наводи се у телеграму саучешћа.

Додик је нагласио да јавност са посебном пажњом прати напоре спасилачких екипа на проналажењу преживјелих, са жељом да се што прије превазиђу посљедице ове елементарне непогоде, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

И предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић упутио је телеграм саучешћа предсједнику Албаније Иљиру Мети поводом страдања грађана у земљотресу који је захватио ту земљу.

Албанију је јутрос погодила серија јаких земљотреса у којима је погинуло осам људи. Повријеђено је више од 300 људи, те причињена знатна материјална штета.