latinica  ћирилица
26/11/2019 |  15:44 ⇒ 20:26 | Аутор: СРНА

Апел грађанима да остану прибрани у случају нових земљотреса

Штаб града Требиња за ванредне ситуације апеловао је да грађани у случају нових подрхтавања тла остану прибрани колико је то могуће, те да не паниче, након низа сеизмолошких активности од протекле ноћи.
Требиње - Фото: РТРС
ТребињеФото: РТРС

Из Штаба за ванредне ситуације, који је данас засједао у Градској управи Града Требиња, наводе да се тектонска помјерања не могу предвидјети и да нико са сигурношћу не може да каже када ће се она догодити.

На сједници Штаба закључено је да редовна мјерења на брани Гранчарево Хидроелектране "Требиње 1" показују да нема одступања од стандардних вриједности које се биљеже свакодневно.

Према посљедњим информацијама, од посљедица јутрошњег земљотреса у Херцеговини нема повријеђених, а причињена је материјална штета на објектима на подручју општина Невесиње и Љубиње.

Код Невесиња је у 10.19 часова лоциран земљотрес 5,5 степена Рохтерове скале, затим око 13.00 часова на подручју БиХ и Албаније, око 14.00 часова поново на подручју Албаније.

Земљотрес јачине 3,4 степена по Рихтеру догодио се око 13.00 часова код Љубиња, објавио је Европско-медитерански сеизмолошки центар.

Албанију је јутрос погодила серија земљотреса у којима је до сада погинуло 16, а повријеђено 600 лица, саопштено је из министарстава одбране и здравља те земље.

Епицентар земљотреса, који се догодио рано јутрос, био је у околини Драча, а потрес се осјетио и у Тирани, Тумани и Курбину.

Земљотрес се осјетио још у Црној Гори, Сјеверној Македонији, Србији, Грчкој, Хрватској и БиХ, као и на југу Италије.