latinica  ћирилица
27/11/2019 |  10:29 ⇒ 23:49 | Аутор: РТС

"Милионери" на Ноу Кампу, Наполи на Енфилду

Другог дана 5. кола Лиге шампиона, у групама Е, Ф, Г и Х, највећу пажњу привлаче дуели Ливерпула и Наполија на Енфилду, као и Барселоне и Борусије на Ноу Кампу.

Ситуација као преписана у обе утакмице јер би фаворити Ливерпул и Барселона побједама прошли у наредну фазу са првог мјеста.

Ипак, Наполи Николе Максимовића и Борусија желе пласман у другу фазу јер су им за петама Салцбург и Интер, али им на руку иде што зависе од себе.

Интер путује у Праг на мегдан Славији и мора да побиједи како би остао у игри за осмину финала, исто као и Салцбург у Генку.

У групи Г Лајпциг има меч лопту на домаћем терену против скоро отписане Бенфике (Љубомир Фејса и Андрија Живковић), док ће Зенит Бранислава Ивановића покушати да закомпликује ситуацију против Лиона.

Можда и занимљивије је у Х групи, где Ајакс, Челси и Валенсија воде битку за мјесто међу 16 најбољих са истим бројем бодова - седам.

Директан дуел игра се на Местаљи гдје се састају Валенсија и Челси, а Ајакс са капитеном Душаном Тадићем је под морањем у Лилу.

Распоред утакмица:

Е група: Ливерпул - Наполи (21 сат), Генк - Салцбург (21).

Табела: Ливерпул 9, Наполи 8, Салцбург 4, Генк 1.

Ф група: Барселона - Борусија Дортмунд (21), Славија - Интер (21).

Табела: Барселона 8, Борусија Дортмунд 7, Интер 4, Славија 2.

Г група: Зенит - Лион (18.55), Лајпциг - Бенфика (21).

Табела: Лајпциг 9, Лион 7, Зенит 4, Бенфика 3.

Х група: Валенсија - Челси (18.55), Лил - Ајакс (21).

Табела: Ајакс 7, Челси 7, Валенсија 7, Лил 1.