latinica  ћирилица
27/11/2019 |  12:17 ⇒ 12:42 | Аутор: СРНА

"Влатко Стефановски трио" затворио џез фестивал у Бањалуци (ФОТО)

Концертом састава "Влатко Стефановски трио" у Културном центру Бански двор у Бањалуци завршен је Други фестивал џез музике "Интим џез фест".
Влатко Стефановски трио, Културни центар Бански двор - Фото: СРНА
Влатко Стефановски трио, Културни центар Бански дворФото: СРНА

Стефановски је, заједно са својим саставом, публици у препуној концертној дворани синоћ још једном показао своју гитарску виртуозност, саопштено је из Банског двора.

- Свирали смо оно што обично свирамо, с тим што смо дали себи мало више простора за слободне форме и импровизације, јер је ово ипак џез фестивал - рекао је Стефановски и изразио задовољство што су учествовали на овом фестивалу.

Он је истакао да је Бански двор изванредна дворана и да вјерује да су је испунили добрим звуком и вибрацијама.

Стефановски је додао да му је посебно драго што су момци који свирају с њим први пут у Бањалуци, гдје се он увијек осјећа добродошло.

Са Стефановским су сцену дијелили његов син Јан Стефановски, који је свирао бубњеве, те Иван Кукић, који је свирао бас.

Други фестивал џез музике "Интим џез фест" концептуално је замишљен као камерни фестивал џез музике који ће се фокусирати на мање саставе и врхунске солисте овог музичког жанра, укључујући максимално формације до џез квартета који су ушли у фестивалску селекцију.

Овогодишњи фестивалски програм обухватао је концерте познатих џез састава и истакнутих џез умјетника, као што су Бојан Зулфикарпашижћ и Васил Хаџиманов, "Комбајне квартет", "Влада Маричић квартет" и "Влатко Стефановски трио".

Покровитељ овогодишњег фестивала је Град Бањалука.