latinica  ћирилица
27/11/2019 |  13:23 ⇒ 13:31 | Аутор: sputniknews.com

Вулин: Војска Србије се неће повлачити ни смањивати

Министар одбране Србије Александар Вулин у пратњи начелника Генералштаба генерала Милана Мојсиловића и замјеника команданта Копнене војске бригадног генерала Владете Балтића обишао је данас лозничку касарну "Клупци". Најавио је повратак војске у ту касарну и формирање 111. пјешадијског батаљона Прве бригаде копнене војске.
Вулин са војницима (фото: Министарство одбране Србије) -
Вулин са војницима (фото: Министарство одбране Србије)

- У складу са наређењима врховног команданта Александра Вучића, Војска Србије се враћа тамо гдје јој је мјесто. Ми испуњавамо наше стратегијске и тактичке задатке и понашамо се у складу са новом стратегијом националне одбране. Управо зато се Војска Србије враћа у касарну "Клупци" - рекао је Вулин.

У касарни "Клупци" биће запослено више стотина људи, истакао је министар одбране и нагласио да је то добра вијест и за локалну самоуправу и за Војску Србије.

Како је навео, 111. пјешадијски батаљон који ће ту бити распоређен, гарантоваће сигурност и безбједност свим грађанима Лознице, али не само Лознице.

- Гдје год је војска ту је и мир, безбједност, поштовање закона, сигурност, ту су вриједни, пожртвовани људи који су гарант да ће сваки проблем који може да наступи на овом простору бити рјешаван заједно са Војском Србије. Војска је ту да остане, више се неће смањивати, неће се повлачити. Војска Србије је ту да заштити наш свакодневни начин живота и свако улагање у Војску Србије је улагање у живот и квалитет живота сваког од нас - рекао је министар.

Према ријечима команданта Прве бригаде копнене војске, бригадног генерала Зорана Насковића, припреме за формирање 111. пјешадијског батаљона су интензивне.

- У протеклој години реновирали смо постојеће објекте, а сљедеће године слиједи изградња нових објеката за смјештај људства и свих осталих капацитета који су потребни за један пјешадијски батаљон - рекао је Насковић и додао да ће формирање пјешадијског батаљона бити прилика за запослење великог броја младића и дјевојака не само из Лознице, већ и из шире околине тог града.

Вулин се састао и са градоначелником Лознице Видојем Петровићем, који је у име својих суграђана изразио велику захвалност на напорима које чине предсједник Србије, Влада Србије и Министарство одбране у погледу поновног оживљавања касарне "Клупци".

Петровић је истакао да је лознички крај увијек био привржен својој војсци и да се то кроз историју безброј пута показало.

- Ово је једна нова шанса да млади људи који су служили војску и који испуњавају услове, могу да рачунају да овдје нађу посао као професионални војници. У току припремних активности на поновном оспособљавању простора и објеката имали смо дивну сарадњу са официрима Војске Србије и то ће свакако бити и у будућности - рекао је градоначелник.