latinica  ћирилица
27/11/2019 |  13:56 ⇒ 13:56 | Аутор: Блиц

Вујовић добио отказ у Словенији

Веселин Вујовић склоњен је послије четири године на клупи "Змајчека".
Веселин Вујовић - Фото: blic.rs
Веселин ВујовићФото: blic.rs

Легендарни југословенски репрезентативац Веселин Вујовић сијењен је са мјеста селектора рукометне селекције Словеније само мјесец и по дана пре Европског првенства.

Вујовићу је уручен отказ након што се неколико играча побунило да неће играти на ЕП уколико остане селектор.

- Управни одбор Рукометног савеза Словеније на данашњој сједници једногласно је одлучио да раскине уговор о сарадњи са Вујовићем, који је на клупи наше селекције био од маја 2015. године. Након више од четири године одличне сарадње, засићеност унутар националног тима недавно је почела да узима маха, што би могло да значи значајно ограничење и превелики ризик за предстојеће првенство - наводи се у саопштењу РС Словеније.

Вујовић је у изјави за македонски Г-спорт поручио да је разлог његов тајмаут у којем је једном играчу рекао "умри бре".

- Мислим да је то због онога што се догодило на минуту одмора на утакмици ППД Загреба. То је довело до побуне других играча. Довели су ме због мог картактера, а сада и склонили - рекао је Вујовић.

Словенија је под вођством актуелног тренера Загреба освојила бронзану медаљу на Свјетском првентсву 2017. године у Француској, уз шесто место на Олимпијским играма у Рију (2016) и осмо на ЕП у Хрватско (2018), док се није пласирана на овогодишње СП.

Његов насљедник биће познат до средине децембра, навели су из РС Словеније.

Словеначки рукометаши на ЕП се налазе у Ц групи заједно са Шведском, Пољском и Швајцарском.