latinica  ћирилица
27/11/2019 |  14:11 ⇒ 14:13 | Аутор: Б92

Зашто је Рама љут на Приштину: Упозори оне с Косова...

Албански премијер Еди Рама нервозно је реаговао на захтјеве појединаца из Приштине да се укине плаћање путарине на Националном путу ка Тирани.
Еди Рама (фото:  Tanjug/ DIMITRIJE GOLL) -
Еди Рама (фото: Tanjug/ DIMITRIJE GOLL)

Он је затражио од одлазећег министра спољних послова тзв. Косова Беџета Пацолија да грађанима објасни да то није могуће, пише приштинска Газета експрес.

Такође, Рама се успротивио измештању угрожених грађана Албаније на Косово, јер, како је рекао, они морају остати у близини својих домова и свог посла.

Приштинска Газета експрес пише да се Рама спонтано срео с Пацолијем јуче при обиласку Драча и Тумана и том приликом му поручио да упозори оне с Косова, који донирају помоћ Албанији да не траже укидање путарине на Националном путу.

Рама је рекао да и они који донирају помоћ Албанији такође морају да плате путарину која износи пет евра.

- Путарина је обавеза свих и намијењена је инфраструктури, која треба да осигура безбедност на путевима и у држави. Сад ако вам падне на памет да дате много више од тих пет евра, дајте и тих пет евра - рекао је Рама и додао да је то износ који се плаћа и на Косову и у Албанији.

- Невјероватна је ова хистерија и то да неко не може да схвати како се према тим стварима треба односити - рекао је Рама.

А када је Пацоли рекао да је понудио и приватну помоћ жртвама земљотреса, као и медицинску, Рама му је рекао да је помоћ већ понуђена, позивајући се притом на споразуме које Албанија има с другим државама у области здравства.

Рама је, како се наводи, такође реаговао на збрињавање грађана погођених земљотресом на косовској територији, рекавши да они треба да остану у близини и да не могу да буду далеко од својих домова, од својих радних мјеста и школа.

Експрес пише да је албански премијер, ипак, имао ријечи хвале за успјехе припадника тзв. Косовских безбједносних снага у проналажењу теијла испод рушевина, рекавши да сјајно раде свој посао.