latinica  ћирилица
27/11/2019 |  14:44 ⇒ 14:47 | Аутор: СРНА

Разговор о изградњи техничко-економског блока УКЦ

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић разговарао је са представницима Европске инвестиционе банке /ЕИБ/ о техничким детаљима прве фазе пројекта изградње/реконструкције и опремања техничко-економског блока који би требало да обезбиједи снабдијевање Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Српске потребним енергентима.
Шеранић са представницима ЕИБ-а - Фото: РТРС
Шеранић са представницима ЕИБ-аФото: РТРС

Ријеч је о пари, врућој води, гријању, хлађењу, медицинским гасовима и другом за све клинике у оквиру овог савременог болничког комплекса.

- Такав техничко-економски блок подразумијеваће комплетно и дугорочно рјешење за све постојеће и планиране објекте на локацији Паприковац, укључујући све просторе будућег Медицинског кампуса, као и припрему хране за потребе свих клиника УКЦ-а - саопштено је из ресорног министарства.

На данашњем састанку у Бањалуци било је ријечи и о досадашњим активностима на планирању изградње медицинског кампуса, који остаје стратешко опредјељење Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.

У саопштењу је наведено да су до сада израђени студија изводљивости и идејни пројекат, као и главни пројекти за будуће објекте у оквиру медицинског кампуса на локацији Паприковац.