latinica  ћирилица
27/11/2019 |  15:50 | Аутор: СРНА

Додик захвалио Орбану на подршци

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарао је телефоном са премијером Мађарске Виктором Орбаном који је изразио задовољство чињеницом да је након више од годину дана од проведених избора дошло до договора о формирању власти на нивоу БиХ.
Додик-Орбан - Фото: РТРС
Додик-ОрбанФото: РТРС

Додик је информисао је Орбана о свим актуелним политичким питањима у БиХ и захвалио на подршци коју му је мађарски премијер упутио и овом приликом, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Српски члан Предсједништва БиХ и мађарски премијер и у току овог разговора нагласили су значај регионалне сарадње и с тим у вези поновили опредјељење за формирањем српско-мађарског инвестиционог фонда за подршку малим предузетницима у Републици Српској и Србији.

Додик је изразио очекивање да ће и на тај начин сарадња привредних субјеката Мађарске и Републике Српске бити унапријеђена, додаје се у саопштењу.

Српски члан Предсједништва БиХ честитао је мађарском премијеру избор Оливера Вархелија на мјесто европског комесара за проширење и изразио наду да ће Орбан, убрзо након формирања новог сазива Савјета министара посјетити БиХ.