latinica  ћирилица
27/11/2019 |  17:11 ⇒ 20:08 | Аутор: СРНА

Приједорски СНСД има младе кадрове чије вријеме тек долази (ФОТО)

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да приједорска организација СНСД-а има младе кадрове чије вријеме тек долази, те да долази смјена генерација и у самом СНСД-у.

- Сада смо у позицији да разговарамо о попуни одређених мјеста у Савјету министара. Приједор је једна од организација које ћемо узети у разматрање, али не бих желио ништа да прејудицирам. Свакако морамо да сједнемо са /именованим предсједавајућим Зораном/ Тегелтијом - рекао је Додик новинарима у Приједору гдје је присуствовао сједници Градског одбора СНСД-а.

Он је навео да постоје коалициони партнери и да формирање Савјета министара неће бити нимало једноставно.

- Учинићемо све да Приједор буде видљив. То што нико није министар, не значи да смо заобишли или да заобилазимо Приједор. Увјерен сам да ће у наредном периоду бити веома јасно да ће неко од кадрова из Приједора бити на веома важним позицијама у Републици Српској - истакао је Додик.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик присуствовао је данас сједници Градског одбора СНСД Приједор (Фото: СРНА)

Он је нагласио да је Приједор специфична и веома важна средина за СНСД, да је то један од стратешки најважнијих градова у Републици Српској и да СНСД жели да се овдје осјети сва добра политика коју је водио са својим коалиционим партнерима у прошлости и коју ће тек водити у будућности.

- Имајући у виду да је наш коалициони партнер овдје дуго година у форми градоначелника имао власт, овдашњи СНСД је управо оно што желимо од сваке организације да учинимо - да буде одговорна за своју средину и овдје сам дошао да слушам њих и да креирамо заједничке политике које бисмо могли спроводити у наредном периоду на добробит овог града - рекао је Додик.

Он је оцијенио да је одговорност СНСД-а највећа у Републици Српској, да СНСД од те одговорности не бјежи и да у многим локалним заједницама води доминантну политику.

- Свакако, политике које смо усвојили на Главном одбору прије неколико мјесеци већ се ефектуирају у разним процедурама као што су процедуре Владе и Народне скупштине Републике Српске - оцијенио је Додик, подсјећајући на иницијативу о повећању плата као најважнију ствар којом ће се СНСД бавити у наредном времену.

Према његовим ријечима, СНСД-ова политика заједно са коалиционим партнерима обезбиједиће Републици Српској у идућој години више од милијарду КМ различитих инвестиција, а списак свих појединачних инвестиција ће бити веома брзо сачињен.