latinica  ћирилица
27/11/2019 |  19:04 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

За спортску дворану у Добоју осам милиона КМ

У току је реконструкција и доградња спортске дворане у Добоју. Вриједност радова је око осам милиона КМ, а финансира их Влада Српске и Град Добој.

Почела је прва фаза радова, демонтажа и уклањање постојећих дијелова објекта. Скида се кровни покривач и конструкција, док је комплетан ентеријер већ уклоњен.

- Поред уклањања постојећих дијелова објекта, имамо и рушење одређених зидова и доградњу. Пошто се објекат проширује, капацитет објекта ће бити преко 2.500 сједећих мјеста - каже Радислав Мишић, градски архитекта.

Док не буде саграђена, корисници дворане мораће да се сналазе. Међу њима и четири школе Средњошколског центра које су у досадашњој дворани имале наставу физичког васпитања.

- Боравак у вишку радионичког простора у техничкој школи, гдје можемо поставити столове за стони тенис, а при повољним временским приликама користити и полигоне - рекао је Предраг Пашић, директор Угоститељске и трговинске школа Добој.

Градњу дворане заједнички ће финансирати Влада Српске и град Добој. Коштаће нешто више од осам милиона КМ.

- У току је прва фаза која ће коштати око пет милиоона и 250.000 КМ, а друга фаза која слиједи је фаза опремања и кошта око три милиона КМ - навела је Сања Вулић, предсједница Скупштине града Добоја.

Пројекат градске дворане урађен је по правилима међународних рукометних асоцијација, јер треба да служи и за велика такмичења попут Међународног рукометног ТВ турнира шампиона.

Градња ће трајати око 18 мјесеци, а до тада добојски рукометаши утакмице Премијер лиге БиХ играће у школској дворани у Осјечанима код Добоја.