latinica  ћирилица
27/11/2019 |  19:25 ⇒ 28/11/2019 | 00:51 | Аутор: РТРС

Позив туристима да новогодишње празнике проведу у Бањалуци (ФОТО)

Сарадња Бањалуке, Београда и Новог Сада потврђена је на састанку три градоначелника, у Београду. Уз ово и позив туристима из региона да новогодишње празнике проведу у Бањалуци.

Грађани Српске и Србије повезани су нераскидивим везама. Како сарадњу унаприједити разговарали су градоначелници три града.

- У овој години сви имамо значајно веће буџете и то је допринос велики са једне стране Републике Србије, а с друге стране Републике Српске. Никад буџети нису били већи, али смо обратили пажњу да грађани Новог Сада, Београда и Бањалуке треба да осјете то - каже Зоран Радојичић, градоначелник Београда.

За Бањалуку је ово била добра развојна година. Реализовано је низ инфраструктурних и других пројеката, а за њихово спровођење сарадња је драгоцјена.

- Нови Сад је европска престоница младих и европска престоница културе, помагао је Бањалуци у кандидатури за европску престоницу културе и очекујемо да наредни састанак буде у Новом Саду иза Нове године са овом тематиком. Бањалука нуди теме које се тичу економије и инвестиција, а истовремено пружамо подршку Београду на кандидатури за зелену престоницу - рекао је Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке.

Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада истакао је да је заједнички закључак сва три градоначелника да поред великих инфраструктурних пројеката, приче о снажнијој економији, настоје да покажу бригу о грађанима.

Посјета Београду била је прилика да бањалучки градоначелник позове туристе да новогодишње празнике проведу у граду на Врбасу, уз концерте Марије Шерифовић, Црвене јабуке, Јелене Томашевић и Александре Пријовић.

- На Тргу у Бањалуци ове године наши сјајни извођачи, регионалне звијезде потрудиће се да направе врхунски угођај, пошто су традиционално гости у Бањалуци људи из неколико сусједних држава. Ми смо у средишту региона - навео је градоначелник Бањалуке.

Задовољни су што ће радост празника подијелити с Бањалучанима, Јелена Томашевић, Александра Пријовић и Дражен Жерић Жера позвали су туристе из региона да им се придруже.