latinica  ћирилица
28/11/2019 |  10:43 ⇒ 12:24 | Аутор: РТРС

Годишњи концерт КУД-а "Мост"

У жељи за очувањем идентитета српског народа, почетком прошле године покренута је иницијатива за оснивањем културно-умјетничког друштва у Братунцу, када је и званично основано Културно-умјетничко друштво "Мост".

За готово двије године постојања, друштво је окупило више од 100 чланова различитог узраста. У Братунцу су, поводом славе друштва, одржали велики годишњи концерт, други по реду.

Концерт је био прилика да чланови КУД-а "Мост" покажу дио културне баштине српског народа кроз игре и пјесме, које су припремали у двије године свог постојања.

- Имамо преко 120 чланова који изводе кореографије и још људи који раде на обезбјеђивању услова за рад КУД-а, сви су  наступили - каже Милош Митровић, предсједник КУД-а "Мост".

Осим домаћина, своје умијеће показали су чланови КУД-а "Младост" из Нове Пазове, те чланови Етно удружења "Завичај" из Злакуса код Ужица.

- Ми овдје врло радо долазимо и одазивамо се, исто тако волимо да видимо у Новој Пазови друштва из Републике Српске - истиће Горан Кркобабић, предсједник КУД-а "Младост" Нова Пазова,

У оквиру концерта, појединцима и установама уручене су захвалнице за подршку раду културно-умјетничког друштва. Сала Дома културе у Братунцу била је мала за све суграђане који су присуствовали концерту, и који су, заједно са играчима, уживали у сваком покрету и пјесми.