latinica  ћирилица
28/11/2019 |  11:13 ⇒ 11:15 | Аутор: СРНА

Од продатих слика 2.000 КМ за Центар у Косовској Митровици

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов рекао је данас Срни да су у хуманитарној аукцији 19 сликара из Републике Српске и Србије у Бањалуци за 2.000 КМ продате четири слике, а добијена средства биће усмјерена за изградњу Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици.
Дневни центар "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици - Фото: СРНА
Дневни центар "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској МитровициФото: СРНА

Арлов је навео да су од укупно 28 донираних слика продате четири по појединачним цијенама од 500 КМ, а још пет је резервисано, те позвао љубитеље умјетности и хумане људе да их купе јер је аукција отворена до суботе, 30. новембра.

Он је подсјетио да је ова аукција отворена у Музеју Републике Српске прије два дана, у организацији те установе културе и Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.

- Аукцију је Одбору предложио сликар Бранко Милошевић из Бањалуке са још 18 колега из Републике Српске и Србије који су донирали укупно 28 слика као поклон за изградњу Дневног центра `Подржи ме - 9. јануар` - рекао је Арлов.

Он је подсјетио да акција прикупљања новца за изградњу центра у Косовској Митровици траје до 31. децембра, а реализује се посредством локалних заједница, предузећа, основних и средњих школа, удружења, дјечијих вртића и хуманих људи из цијеле Републике Српске.

Арлов је навео да ће тај центар имати површину од око 700 метара квадратних и гради се за потребе 140 дјеце и младих са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији.

- Планирано је да радови буду завршени до Пребражења господњег - 19. августа наредне године - рекао је Арлов.

Он је позвао све хумане људе да позову број 1412 и донирају једну КМ за изградњу овог значајног објекта намијењеног за ову категорију дјеце и младих људи.

- Новац је могуће уплатити и на жиро рачун Одбора 5551000034196545 - поручио је Арлов.