latinica  ћирилица
28/11/2019 |  12:34 | Аутор: СРНА

Рјешење о именовању чланова Савјета за дјецу

Влада Републике Српске донијела је на данашњој сједници рјешење о именовању чланова Савјета за дјецу Српске на период од четири године.
Влада Српске - Фото: РТРС
Влада СрпскеФото: РТРС

Савјет за дјецу Републике Српске формиран је ради унапређења координисаног и ефикасног дјеловања у области заштите права дјеце, те праћења и процјена спровођења политика и мјера за унапређење положаја дјеце, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Влада Републике Српске донијела је одлуку о давању сагласности Министарству привреде и предузетништва на план утрошка 650.000 КМ за 11 мјесеци, а које се одобравају јединицама локалне самоуправе за успостављање пословних зона.

Тако је општини Пелагићево одобрено 260.000 КМ, Власеници 170.000 КМ, општини Источни Стари Град 170.000 КМ и Сребреници 50.000 КМ.

На сједници је донесена и одлука о давању сагласности на план утрошка 750.000 КМ Министарству енергетике и рударства за 11 мјесеци, а које представљају текући грант за подршку унапређењу пословних активности и побољшања пословања привредних друштава.

Грант се додјељује на начин прописан Правилником о додјели подстицаја из области енергетике и рударства.

Наведена средства ће се путем Јавног позива за додјелу средстава, усмјерити привредним субјектима као подршка приликом обављања пословних активности.

Влада је донијела и рјешење о именовању Радне групе за реформу пореских и непореских давања и процедура приликом њихове уплате.

Задатак Радне групе је да изради анализу оптерећености привреде и становништва пореским и непореским давањима из Регистра пореских и непореских давања, те да на основу анализе изврши оцјену основаности сваког појединачног пореског и непореског давања из Регистра, утврди план смањења или укидања појединог пореског или непореског давања.

Та радна група треба и да изврши анализу процедура приликом уплате пореских и непореских давања, те утврди план за смањење или укидање процедура које су неоправдане, односно да предложи њихово поједностављење гдје год је то могуће.