latinica  ћирилица
28/11/2019 |  15:03 ⇒ 15:08 | Аутор: РТРС

Маричић: Партнерство са привредом опредјељење Пореске управе Српске

Пореска управа Републике Српске наставила је и данас активности у оквиру манифестације "Дани отворених врата Пореске управе Републике Српске 2019.", па је тим поводом у својим просторијама угостила представнике пословне заједнице Републике Српске, који су једни од најважнијих партнера Пореске управе Републике Српске.
Дани отворених врата Пореске управе Републике Српске 2019. - Фото: РТРС
Дани отворених врата Пореске управе Републике Српске 2019.Фото: РТРС

Горан Маричић, директор Пореске управе Републике Српске, одржао је кратку презентацију и представнике пословне заједнице упознао са резултатима које је Пореска управа Српске постигла у овој години, посебно када су у питању резултати у наплати јавних прихода, борбе против сиве економије, ефекти извршених контрола, као и велики број нових електронских услуга, којима се пореским обвезницима жели олакшати извршавање њихових пореских обавеза.

Маричић је истакао важност добре сарадње Пореске управе и пословне заједнице, истичући да је то партнерство један од главних циљева рада Пореске управе Републике Српске, јер је ријеч о пореским обвезницима који највише доприносе пуњењу буџета Републике Српске, а самим тим дају свој допринос у јачању Републике Српске и њене економије.

Након тога, привредницима који су дошли на ову манифестацију, одржана је и презентација о значају, предностима и могућностима нових електронских услуга које је увела Пореска управа Републике Српске, али и о новим прописима у области пореза који су недавно усвојени. Представници пословне заједнице су, након презентација, имали прилику да у неформалном разговору са Маричићем и његовим помоћницима добију одговоре на сва питања која су их интересовала.

Борко Ђурић, предсједник Привредне коморе Републике Српске, подржао је овакав вид комуникације Пореске управе  Републике Српске са пословном заједницом и показивање спремности за отворену сарадњу и у будућем периоду по свим питањима. Он је похвалио добре резултате које постиже Пореска управа Републике Српске у свом раду и комуникацији са пореским обвезницима, уз наду да ће сарадња Пореске управе Републике Српске и пословне заједнице наставити да иде узлазном путањом, у обостраном интересу.

Иначе, данашња активност је одржана у оквиру манифестације "Дани отворених врата Пореске управе Републике Српске 2019.", која је организована први пут од основања ове институције прије 18 година, а чији је циљ да се пореским обвезницима, младим, али и широј јавности покаже спремност ове институције да буде истински сервис на услузи свим грађанима Републике Српске.

Ова нова активност ће у наредним годинама бити дио календара рада Пореске управе Републике Српске и као таква постати традиционална манифестација у организацији Пореске управе Републике Српске.

Овом данашњом активности је завршена манифестација "Дани отворених врата Пореске управе Републике Српске 2019.", али то никако не значи да Пореска управа Републике Српске у свом свакодневном раду неће бити отворена институција на услузи свим грађанима Републике Српске, већ ће се напротив још више трудити да пореским обвезницима што је могуће више олакша извршавање њихових пореских обавеза, а све са циљем даљег јачања Републике Српске.