latinica  ћирилица
28/11/2019 |  15:35 ⇒ 18:26 | Аутор: sputniknews.com

Науруанца преко ноћи запратило 35.000 Срба, а разлог је Косово (ФОТО)

Аноу Дебао, становник државе Науру, вјероватно се шокирао када је преко ноћи на Инстаграму добио више пратилаца него што његова земља има становника - а сви долазе из Србије.
Република Науру - Фото: илустрација
Република НауруФото: илустрација

Све је почело прије неколико дана, кад је Науру, мала острвска држава у Тихом океану недалеко од екватора, повукла признање независности Косова.

Након тога је шаљива страница Негујмо србски (коју прати 418 хиљада људи) подијелила профил насумичне особе из Нуруа Аноуа Дебаоа, и позвала људе да га прате, преноси портал Индекс.

      View this post on Instagram

OVO JE @anou.debao RANDOM STANOVNIK REPUBLIKE NAURU I IMA 36 FOLOVERA. NAURU IMA 11.359 STANOVNIKA. DALI @anou.debao MORE DIMA FOLOVERA VISE NEGO NJEGOVA DRZAVA STANOVNIKA?! NAPRAVIMO NAJ VECEG NAURANSKOG INFLUENSERA ODNJEGA. FOLOW @anou.debao UOPAAAAAA

A post shared by Neguj mo srbski jezik (@negujmosrbski) on Nov 26, 2019 at 4:47am PST

Шала или не, Срби су дали све од себе да то и остваре, а Аноу је два сата након јучерашње објаве имао 14.500 пратилаца, а тај је број до овог тренутка нарастао на готово 35 хиљада. Иначе, према попису становништва из 2017, Науру има 13.649 становника.

Екипа која стоји иза странице Негујмо србски ступила је у контакт с Аноуом, који је признао да га је ова нагла популарност прилично збунила.

      View this post on Instagram

SRBI I NAURANCI BRAĆA ZAUVEK! ŽIV JE @anou.debao UMRO NIE! MISIJA USPEŠNA, BRAT SE JAVIO

A post shared by Neguj mo srbski jezik (@negujmosrbski) on Nov 27, 2019 at 5:58am PST

- Морам рећи да сам збуњен и сретан у исто вријеме због праћења мог малог профила. Колико сам се информисао, вјерујем да је до овог интереса дошло због тога што је моја држава недавно утврдила да је Косово Србија. Као Науруанац, морам да се сложим са одлуком моје земље. Цијеним што сте уложили труд у препознавање људи Науруа - написао је.

Аноу, иначе, на Инстаграму има објављене само три фотографије, а испод све три скупио се завидан број коментара на српском језику.