latinica  ћирилица
28/11/2019 |  17:04 ⇒ 19:06 | Аутор: РТРС

За Српску важни добри односи и сарадња са Војводином (ФОТО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић примила је данас у Бањалуци делегацију Скупштине Аутономне Покрајине Војводине, коју је продводио предсједник Иштван Пастор.
Предсједница Српске са делегацијом АП Војводина - Фото: РТРС
Предсједница Српске са делегацијом АП ВојводинаФото: РТРС

Цвијановићева и Пастор разговарали су о јачању и развијању институционалних односа Републике Српске и АП Војводине, те додатном унапређењу сарадње на економском, привредном, образовном и културном плану.

Цвијановићева је истакла да су за Републику Српску веома важни добри односи и сарадња са Војводином, те оцијенила да постоји висок степен међусобног повјерења, јединства, заједничких иницијатива и конкретних резултата.

Цвијановић-Пастор (Фото: РТРС)

Оцијењено је да је сарадња Српске и Војводине све динамичнија, што потврђују бројни потписани протоколи о сарадњи и инфраструктурни пројекти, те истакнуто да су и бројни становници Војводине, који су поријеклом из Српске и БиХ, снажна повезница и темељ изузетно добре и успјешне сарадње.

Састанку су присуствовали и генерални секретар Скупштине АП Војводине Никола Бањац, предсједник посланичке групе "Александар Вучић-Србија побеђује" Миленко Јованов, предсједник Посланичке групе "Социјалистичка партија Србије - Јединствена Србија" Павле Будаков и предсједник Одбора за европске интеграције и Посланичке групе пријатељства Скупштине АП Војводина са Народном скупштином Републике Српске Дмитар Станишић.

Делегација Скупштине Војводине посјетила је данас и НСРС.