latinica  ћирилица
28/11/2019 |  17:23 ⇒ 17:30 | Аутор: СРНА

Осумњиченима за убиство Бањалучанина предложен притвор

Тужилац Окружног тужилаштва Бањалука затражио је данас од Окружног суда одређивање притвора за Раду Дрљачу /24/ и Бориса Зорића /33/ из овог града, те Слободана Крнетића /33/ из Лакташа због сумње да су убили Бруну Ролду /53/.
Привођење осумњучених за убиство Ролда (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија) -
Привођење осумњучених за убиство Ролда (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија)

Дрљача је осумњичен да је починио кривична дјела тешко убиство и паљевина, а Крнетић и Зорић да су починили кривично дјело тешко убиство, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Притвор је затражен због опасности од бјекства осумњичених, постојања бојазни да би боравком на слободи могли ометати кривични поступак утицајем на свједоке, те постојања бојазни да ће поновити кривично дјело.

Тужилац је затражио притвор и због разлога ванредних околности, јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од 10 година или тежа, а које је посебно тешко с обзиром на начин извршења или посљедице кривичног дјела и што би пуштање на слободу осумњичених резултовало стварном пријетњом нарушавања јавног реда сходно Закону о кривичном поступку Републике Српске.

Осумњичена лица су 25. новембра у Улици Васе Глушца у Бањалуци, након вербалног сукоба, Ролди нанијели повреде груди и врата, а Дрљача га је ножем убио, наког чега је запалио кућу.