latinica  ћирилица
28/11/2019 |  18:59 | Аутор: БЕТА

Двоје дјеце погинуло, дестине повријеђено у аутобуској несрећи у Аргентини

Двоје дјеце је погинуло а десетине их је повријеђено у несрећи школског аутобуса у Аргентини, јужно од Буенос Ајреса, јавила је полиција.
Двоје дјеце погинуло у превртању аутобусу у Аргентини (фото:@germargheritti) - Фото: Тwitter
Двоје дјеце погинуло у превртању аутобусу у Аргентини (фото:@germargheritti)Фото: Тwitter

Погинула дјеца су стара 11 и 12 година, а више повријеђених је пребачено у оближње болнице, рекао је представник полиције који није желио да му се наведе име.

Несрећа се догодила у 6.00 по локалном времену (11.00 по централноевропском времену) на кривини код мјеста Лезама, 160 километара од Буенос Ајреса, из за сада непознатих разлога.

У аутобусу је било 43 дјеце старих од 11 до 13 година и десет одраслих, укључујући два возача. Ишли су на школску екскурзију. Кренули су из мјеста Бенавидес сјеверно од Буенос Ајреса за љетовалиште Мар дел Тују, 350 километара јужно од тог града.

- Већина повријеђених су дјеца из Бенавидеса која су ишла да виде акваријум Мундо Марино, има врло тешко повријеђених -рекла је за радио Континентал докторка Алехандра Ривас из једне од болница гдје су допремљени настрадали.

Јавни тужилац те области Диего Ескода изјавио да је возач рекао да је изгубио контролом над возилом. Тужилац је рекао да је видљивост била добра и да није било знакова кочења на мјесту несреће.

Према првим елементима истраге возач није имао повишен ниво алкохола.