latinica  ћирилица
29/11/2019 |  09:17 ⇒ 17:54 | Аутор: РТРС

Модна ревија "Баш по мјери" - подићи свијест о особама са инвалидитетом (ФОТО)

Модна ревија особа с инвалидитетом под називом "Баш по мјери" одржана је јуче у Банском двору. Мото овогодишње ревије је - могу све што пожелим.

На ревији у улози модела, као и претходних година, нашли су се жене и мушкарци с различитим врстама инвалидитета који су се окупили како би заједно показали да, баш како мото каже могу све што пожеле. Циљ ове ревије јесте да се подигне свијест о особама са инвалидитетом.

У пратећем дијелу програма наступила је Етно група "Ива" и хор "Кастратоница", као и академски плесни клуб "Хабанера". Кажу, задовољство је и част бити дијелом ове приче.

Докторица Снежана Кутлешић-Стевић, организатор и идејни творац ове ревије, рекла је да су жељели да се јавности укаже на могућности особа са инвалидитетом, као и на чињеницу да је инвалидитет само једна карактеристика која не одређује особе које га посједују.

Било је то вече препуно емоција, дирљивих и изузетних порука, заједништва и подршке. Вече у ком су бројни таленти учесника ревије дошли до изражаја.

Ове године ревија "Баш по мјери" имала је и хуманитарни карактер, а прикупљени новац намијењен је за рехабилитацију двије учеснице ревије.