latinica  ћирилица
29/11/2019 |  11:19 ⇒ 13:49 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Снајпером су показали како би водили Србију

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је за Телевизију Пинк да му је жао што је недјељник НИН повукао насловну страну на којој је нишан снајпера уперен у њега.
Александар Вучић - Фото: РТС
Александар ВучићФото: РТС

- Жао ми је јер је то слика и прилика оних који би да воде Србију на другачији начин и оних који кажу да их вријеђају, а ти исти мене називају човјеком који је психопата, који има сиду, ког питају да ли ми је крв послата на токсиколошку анализу у тренутку када доктори на ВМА покушавају да рјеше другу ствар - истакао је Вучић.

Он је додао да та насловна показује разлику између "нас и њих".

- Нисмо ми то склонили, то су они склонили, њихова редакција, а ја жалим што су они то урадили, волим да се види патолошка мржња и да осим патолошке мржње ту нема ничега - поручио је предсједник Србије.

Вучић је изјавио да ће држава урадити све што може да заустави одлазак људи до марта, када ће Њемачка почети да примјењује нови закон о запошљавању.

- У току је трка за људима, а не територијама. Само ми на Балкану мислимо да је трка за територијама важна - рекао је Вучић.

Он је нагласио да је најљепша вијест повратак 20 медицинских сестара у Клинички центар Србије од којих 10 из иностранства, а 10 из приватних клиника.

- Вратиле су се јер знају да су ове године повећане плате медицинским сестрама и техничарима 15 одсто, као и да могу да очекују 10-15 одсто повећања догодине - рекао је Вучић.

Коментаришући податак да је незапосленост у Србији смањена на 9,5 одсто, Вучић је рекао да ће се, када незпосленост буде 8,5 одсто, моћи рећи да је Србија близу стандарда ЕУ.