latinica  ћирилица
29/11/2019 |  11:48 ⇒ 17:21 | Аутор: СРНА

Трнинић: Биће запослено 57 радника у Жељезницама Српске

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић рекао је да је Влада донијела одлуку о запошљавању 57 радника у Жељезницама Републике Српске, уз сагласност Свјетске банке.

Трнинић је подсјетио да је у марту 2017. године почело реструктурисање овог јавног предузећа, које за сада иде добрим путем и што је недавно позитивно оцијенила Свјетска банка, која учествује у овом процесу.

- Имамо малих закашњења због одређених разлога, а нисмо предвидјели превелик одлазак извршног особља - рекао је Трнинић данас у Добоју гдје је почео Седми међународни симпозијум "Нови хоризонти саобраћаја и комуникација 2019".

Он је истакао да је Влада јуче донијела одлуку о запошљавању 57 радника.

Трнинић је изразио наду да ће програм реструктурисања до половине децембра бити предат надлежном суду, чиме би тај процес био покренут према Закону о стечају и олакшан, како је и предвиђено.

Он је рекао да је жељезнички саобраћај у Српској у великом заостатку за свјетским трендовима усљед ратних сукоба деведесетих година прошлог вијека, неулагања у инфраструктуру, али и због тога што је предузеће Жељезнице Републике Српске у прошлом периоду имало одређених потешкоћа.