latinica  ћирилица
29/11/2019 |  12:53 ⇒ 17:21 | Аутор: СРНА

Парламент Српске потпуно отворен за јавност и медије

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да је парламент Српске, као највиши законодавни орган власти у Републици, потпуно отворен за јавност и медије који јавности преносе информације.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

Чубриловић је данас полазнике Академије за политичке лидере у БиХ, као и ученике средњих школа, који су у посјети парламенту у оквиру Дана отворених врата, упознао о раду, овлаштењима и пословнику парламента Српске.

Он је рекао да у парламенту Републике Српске постоји скупштински Одбор за питања дјеце, младих и спорта који се у сарадњи са ресорним републичким министарством бави питањима младих.

Одговарајући на питања студената, Чубриловић је навео да је на младима након школовања да сами донесу одлуку о томе гдје ће живјети и радити, али да је најбоље да то буде у земљи у којој су рођени.

Чубриловић је истакао да је у Републици Српској важно развијати реални сектор, односно привреду, која доноси новостворену вриједност.

Милош Лолић, студент бањалучког Правног факултета, који је члан Академије за политичке лидере у БиХ, изразио је задовољство чињеницом да је ушао у овај програм и што је у Народној скупштини Републике Српске.

- Задовољни смо одговорима које смо добили од предсједника Народне скупштине Републике Српске - рекао је новинарима Лолић.

Представник Академије за политичке лидере у БиХ Нермин Салкић рекао је да би као будући политичар позвао све на консензус.

- Мислим на консензус, али не у идеалистичком смислу, већ да неке ствари које нас дуго муче ствимо по страни, а да се позабавимо сами собом, односно да учинимо ово друштво бољим за све - додао је Салкић.