latinica  ћирилица
29/11/2019 |  13:50 ⇒ 19:35 | Аутор: СРНА

Електротехнички факултет даје кадар потребан Српској

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је данас да је Електротехнички факултет Универзитета у Бањалуци један од најстаријих и најреспектабилнијих у Српској, који даје кадар потребан Републици, њеној привреди и реалном сектору.
Недељко Чубриловић и Игор Радојичић - Фото: СРНА
Недељко Чубриловић и Игор РадојичићФото: СРНА

Чубриловић је новинарима на свечаности обиљежавања Дана Електротехничког факултета рекао да друштво треба додатно да подржи овакву високошколску установу ради конкурентности у међународним односима, образовању кадрова и младих.

Декан овог факултета Бранко Блануша рекао је да Електротехнички факултет, као најстарији у оквиру бањалучког Универзитета, данас обиљежава 57 година успјешног рада.

- Поносни смо на резултате, први смо на Универзитету започели школовање према принципима болоњског процеса и први увели трећи циклус студија. Препознати смо у Српској и шире по квалитету наставе, нашим инжењерима и резултатима научноистраживачког рада - истакао је Блануша.

Он је нагласио да је познато да они који заврше овај факултет одмах нађу запослење.

- Немамо проблема са интересовањем за упис на наш факултет, већ неколико година је то између 150 и 200 студената. Ове године их се уписало 160 - навео је Блануша.

Вања Старчевић, која је награђена као најбољи свршени студент Електротехничког факултета Универзитета у Бањалуци, изразила је задовољство због тога што су препознати њен труд и рад.

- Битна је само воља. Уписала сам мастер студије, а и запослена сам на катедри за општу електротехнику - додала је Старчевићева.