latinica  ћирилица
29/11/2019 |  15:32 ⇒ 18:05 | Аутор: СРНА

Радојичић уручио прва рјешења о стипендирању средњошколаца (ФОТО)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић уручио је данас прва рјешења о стипендирању ученика средњих школа за школску 2019/2020. годину, у оквиру градског програма стипендирања ученика и студената за који је из градског буџета издвојено 1,6 милиона КМ.

Радојичић је рекао новинарима да је 1.186 средњошколаца у Бањалуци остварило ове школске године право на стипендију.

Он је подсјетио да град Бањалука сваке године проводи јавни позив, те да је ове школске године највећи број, око 600 ученика, остварило стипендију по основу успјеха.

- Неколико стотина је оних који су стипендије стекли по разним социјалним статусима, најмањи је број стипендија за дефицитарна занимања и ти ђаци имају дупло већу стипендију у односу на остале - рекао је Радојичић.

 Он је рекао да стипендије на основу успјеха у школи и према социјалном статусу износе 80 КМ, док је за дефицитарна занимања 160 КМ.

- Уредно измирујемо своје обавезе и надам се да су бањалучки ђаци задовољни. То је вид признања за оне који су најбољи, те помоћи онима који су евентуално у неком стању социјалне потребе - рекао је Радојичић.

Стипендиста, ученик другог разреда општег смјера Гимназије Раско Зрнић који је стипендију стекао по основу одличног успјеха, захвалио је граду и градоначелнику, што се цијени знање, рад и труд.

- Ова стипендија је за нас вид мотивације и значајна новчана ставка - рекао је Зрнић.