latinica  ћирилица
29/11/2019 |  15:41 ⇒ 17:20 | Аутор: СРНА

Једномјесечни притвор осумњиченима за убиство Бруне Ролда

Окружни суд у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор лицима чији су иницијали Р.Д, С.К. и Б.З. због сумње да су убили лице чији су иницијали Б.Р, потврђено је Срни у Окружном суду Бањалука.
Привођење осумњучених за убиство Ролда (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија) -
Привођење осумњучених за убиство Ролда (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија)

Притвор је одређен Р.Д. због основане сумње да је починио кривично дјело тешко убиство у стицају са кривичним дјелом паљевина, а осумњиченима С.К. и Б.З. због основане сумње да су починили кривично дјело тешко убиство.

Притвор се рачуна од дана и часа хапшења.

Тужилац Окружног тужилаштва Бањалука затражио је од Окружног суда одређивање притвора за Радета Дрљачу /24/ и Бориса Зорића /33/ из овог града, те Слободана Крнетића /33/ из Лакташа због сумње да су убили Бруну Ролда /53/.

Дрљача је осумњичен да је починио кривична дјела тешко убиство и паљевина, а Крнетић и Зорић да су починили кривично дјело тешко убиство, саопштено је раније из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Осумњичена лица су 25. новембра у Улици Васе Глушца у Бањалуци, након вербалног сукоба, Ролду нанијели повреде груди и врата, а Дрљача га је ножем убио, наког чега је запалио кућу.