latinica  ћирилица
29/11/2019 |  16:39 ⇒ 19:19 | Аутор: СРНА

Пометња у МИП-у

Након данашњег текста под насловом "МИП БиХ - приватно предузеће ПДП-а" огласио се шеф кабинета министра иностраних послова у Савјету министара у техничком мандату Саво Шкрба који у свом демантију ништа није демантовао од оног што је написано осим што је завапио да се није пријавио на конкурс за главног инспектора - министра савјетника у канцеларији за контролу дипломатских и конзуларних послова, објавио је портал Инфосрпска.
МИП БиХ - Фото: РТРС
МИП БиХФото: РТРС

- То што Шкрба јавно тврди да се није пријавио на конкурс услиједило је након што је Агенција за државну службу одустала, није формирала комисију и није доставила захтјев за именовање њених чланова у вези са овим конкурсом.

Господин Шкрба не зна да пише деманти јер демантује истину коју смо подијелили са јавношћу, али зато зна питати, кад њему и министру неко дође и тражи унапређење или одлазак у ДКП, `да ли зна, уколико му жељено среде, према коме ће имати обавезу и је ли члан ПДП-а - истиче се у тексту.

Портал Инфосрпска предложио је Шкрби да "прво поразговара сам са собом, можда на тренутак буде искрен, па да потом провјери код незадовољних и разочараних, а добро упућених запосленика у МИП-у да ли је Инфосрпска била у праву и је ли поменута функција била резервисана за њега".

Овај портал тврди да би се у брзо спроведеној анкети у МИП-у увјерио да више од 50 одсто запослених зна да јесте.

- Према томе, Инфосрпска текстом под насловом "Министарство иностраних послова БиХ приватно предузеће ПДП-а" никога није обманула нити је изрекла било какву неистину.

То што не објављујемо импресум, имена уредника и телефон редакције је управо због оваквих моћника као што је Шкрба који немају мјеру и који би да уређују све и свја, туђе животе, али и портале - истиче се у тексту.

У тексту се оцјењује да је "очигледно да Шкрба мутном тајношћу свог дјеловања покушава да `прогута` овај портал и истинољубљиву јавност" што је, како се наглашава, већ превише и за њега.