latinica  ћирилица
29/11/2019 |  19:15 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

ЕТФ - један од најреспектабилнијих факултета Српске (ФОТО)

Електротехнички факултет Универзитета у Бањалуци обиљежио је 57 година рада. На свечаности је оцијењено да је ово један од најреспектабилнијих факултета Српске, који даје кадар потребан Републици, њеној привреди и реалном сектору.

На свечаности обиљежавања Дана Електротехничког факултета уручена су признања најбољим студентима.

Вања Старчевић је награђена као најбољи свршени студент своје генерације.

- Уписала сам мастер овдје на факултету, гдје сам и запослена на катедри за општу електротехнику и план ми је да га завршим - каже Старчевићева.

Недељко Чубриловић и Игор Радојичић (Фото: СРНА)

Електротехнички факултет, као најстарији у оквиру бањалучког Универзитета, први је започео школовање према принципу болоњског процеса и увео трећи циклус студија.

- Имамо велики задатак и озбиљне циљеве и настојаћемо да будемо и даље лидери у Српској када је у питању високо образовање, јер то наш факултет заслужује, а велика су очекивања и цијеле заједнице - истиче Бранко Блануша, декан Електротехничког факултета Универзитета у Бањалуци.

ЕТФ Универзитета у Бањалуци (Фото: РТРС)

Недељко Чубриловић, предсједник НСРС истакао је да је ЕТФ, не само један од најстаријих, него и један од озбиљнијих факултета који даје кадрове друштву и реалном сектору, као и дипломце, како је истакао, који су оспособљени за наставак посла и свог даљег образовања.

Настава на бањалучком Електротехничком факултету одвија се на три циклуса студија и по савременим принципима болоњског процеса.